Meeskond

Matthias

Matthias Diether

— Peakokk

Matthias Diether on sündinud Berliinis ja üles kasvanud Lõuna-Saksamaal. Kulinaariakire avastas ta juba noorpõlves nädalavahetuseti ja koolivaheaegadel oma onu restoranis töötades. Professionaalsed oskused omandas ta tuntud Saksa kokkadelt Lothar Eiermannilt, Harald Wohlfahrtilt ja Dieter Müllerilt. Hiljem juhatas ta Dubai luksushotellide Ritz Carlton, The Emirates Palace ja Shangri-La gurmeekööke. 2010. aastal asutas Matthias Berliinis oma restorani First Floor, kus ta sai lihvida elegantset ja kunstipärast käekirja, mille poolest ta praegu tuntud on.

Matthias armastab Prantsuse kööki. Just see kirg, mis väljendub tema tänapäevases, hõrgus ja rikkalikus Prantsuse köögi tõlgenduses, tegi temast Berliini restoranimaailma ühe säravaima tähe. Eesti ainulaadsest köögist inspireerus ta siis, kui töötas Muhu saarel Pädaste mõisa restoranis Alexander, otsustades seejärel oma uue kulinaarse kodu rajada just siia, Eestisse.

Matthias Dietheri loodud 180° elegantne menüü toob teieni klaarid ja rikkalikud maitseelamused. Serveerime tänapäevast Euroopa kulinaariat, pöörates erilist tähelepanu detailidele ning laitmatule viimistlusele.

Matthias Diether räägib oma uskumustest nii: „Minu kreedoks on pingutada meeskonnaga iga päev nii, et looksime oma külalistele parima võimaliku elamuse. Tahan üllatada külalisi kulinaarse loominguga, mis neid inspireeriks ja rõõmustaks. Kasutan vaid autentseid, värskeid ja parima kvaliteediga tooraineid ning armastan katsetada erinevate tekstuuride ja tihtipeale ootamatute kombinatsioonidega. Kõik road, mida valmistame, peaksid rääkima enda eest. Minu jaoks tähendab see, et põhikoostisosa on taldriku fookuspunktiks ilma liigsete lisanditeta. Minu looming on maitserohke ja ere ning serveeritud loomingulises ja modernses võtmes.“

Bart

Bart Dufour

— Juhataja

Bart Dufour on tõeline veteran, kel on majutus- ja toitlustusalal enam kui 25 aastat kogemust. 180° meeskonnaga ühines ta juhataja rollis.

Ta alustas võõrustusvaldkonnas noorelt kodumaal Belgias. Juba varakult sai ta võimaluse töötada Michelini tärnidega pärjatud restoranides ning see kogemus ladus tugeva põhja tema hilisemale karjäärile. Kirg reisimise ja veinimaailma vastu viis Barti maailma hinnatuima kruiisifirma Crystal Cruises laevade pardale. Alustanud sommeljeena, juhtis ta hiljem juba tervet veiniprogrammi.

Reiside käigus peatus Bart pikemalt Ameerika Ühendriikides. Ta oli toitlustusala juhataja Denveris Hotel Teatros ning restoranis Kevin Taylor. Samal ametikohal töötas ta ka Suurbritannias hotellis Devere Grand Harbour.

Pärast kahte kümnendit ringirändamist otsustas Bart jääda oma perega paikseks Eestis. Enne tööle asumist restoranis 180° oli Bart hotelli Telegraaf ja Tšaikovski restorani toitlustusala juhataja.